Het vuurtje laten branden

Gepubliceerd op 23 januari 2025 om 22:22

Er is iets magisch aan het maken van een vuurtje. Mij is het eindelijk gelukt na verschillende mislukte pogingen.. Ik heb ontdekt dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Te weinig hout gestapeld of niet op de juiste manier, het as van de vorige sessie vergeten weg te vegen naar de zijkant, onvoldoende lucht tussen de houtjes, hout niet droog genoeg. Soms ging het vuurtje even aan maar doofde het alsnog. Ik merkte dat ik zelf steeds iets minder vertrouwen kreeg in een goede afloop: het vuur brandend houden. Wat ik mijn geliefde altijd easy-peasy zie doen, heb ik onderschat. En hij doet dat met liefde en plezier. Maar ik wilde het ook graag zelf kunnen. Kan te maken hebben met een zekere bewijsdrang evenals een koukleum zijn. Anyway, het is gelukt. En niet alleen ik was trots. Onze dochter die me elke keer dat het mislukte, met iets meer medelijden aan keek, was ook blij voor me. Daar doe je het toch voor. En vooruit, de warmte is ook fijn op koude dagen en ontspannen om naar te kijken. Het is een oeroude vaardigheid die ons verbindt met de natuur en onszelf.

En een mooi bruggetje naar het leven. Net zoals je zorg en aandacht besteedt aan het bouwen en onderhouden van een vuur, is het goed om hetzelfde te doen voor je innerlijke vuur. In dit artikel geef ik je tips en inspiratie hiervoor.

🔥Stap 1: De basis Bij het maken van een vuurtje begin je met de juiste materialen: droog hout, aanmaakhout en een beetje lucht. Dit geldt ook voor het leven. Om je innerlijke vuur te laten branden, is een goede basis nodig: fysieke gezondheid, emotioneel welzijn en een ondersteunend netwerk.

🔥Stap 2: Het vuur ontsteken Het aansteken van een vuur vraagt geduld en aandacht. Bij dat geduld ging het bij mij waarschijnlijk mis 😉. Soms moet je voorzichtig blazen of het hout net iets anders leggen. Net zoals in het leven, is het belangrijk om bewust tijd te nemen voor zelfzorg en activiteiten die je energie geven en inspireren.

🔥Stap 3: Het vuur onderhouden Een vuurtje brandend houden vraagt om constante zorg. Je moet regelmatig checken, hout toevoegen en ervoor zorgen dat het niet uitgaat. In je leven betekent dit dat je regelmatig moet reflecteren, over je doelen nadenkt en blijft investeren in je persoonlijke groei en relaties.

🔥Stap 4: Het vuurtje delen Een vuur kan warmte en licht bieden aan degenen om ons heen. Vuur verbindt en trekt aan. Deze zomer nog bij vrienden in de tuin hebben we bij een kampvuur veel plezier gehad en herinneringen opgehaald en gemaakt. Door je innerlijke vuurtje brandend te houden, kun je anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen.

Conclusie: Een vuurtje maken is een prachtige metafoor voor het leven. In je leven is het ook belangrijk zorg en aandacht te  besteden aan je innerlijke welzijn. Door bewust tijd te nemen om je vuurtje brandend te houden, dooft je vuur niet en kun je tegelijk een bron van energie voor anderen zijn.

Voel je momenteel jouw innerlijk vuurtje uitdoven en wil je het graag weer laten oplaaien? Weet je niet zo goed hoe of waar te beginnen? Ik ken het gevoel en heb zelf ervaren hoe je daarin stappen kunt zetten. Ik help je graag jouw vuurtje te zien en groter te laten worden. Zodat jij in je kracht komt en met vertrouwen jouw vuur brandend houdt. Omdat je het waard bent ❤️

Mijn methode en beloftes?

☑️ Een traject vol lef en lucht (lees: je gaat het verschil merken maar dat doen we op een tempo en manier afgestemd op jou. Met respect, soms uit je comfortzone en met plezier)

☑️ Je krijgt inzicht en eyeopeners, jouw verlangens en belemmeringen worden helder, je gaat oefenen en experimenteren om bepaalde patronen te doorbreken, je gaat reflecteren en genieten

☑️ Ik begeleid jou vol energie, inspiratie en vertrouwen

☑️ Een moeitelozer, sprankelend en lichter leven als je de tools gaat integreren

Nieuwsgierig of vragen? ⏩Neem contact met mij op of stuur een berichtje en ik bel jou.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.